Om mig

Jag heter Lena Rasmussen och har drivit min verksamhet i 18 år varav 12 år här i Falköping. Jag kommer inte ifrån den här trakten och det verkar vara en stor fördel för många som önskar anonymitet. Jag arbetar också helt oberoende av andra samarbetspartner.

Min sammanlagda erfarenhet av behandlings- och förändringsarbete har nu blivit 36 år och min inriktning och målsättning har alltid varit att fokusera på individens behov och egna resurser som kan utvecklas. Innehållet i min versamheten är samtalsterapi/psykoterapi, stödsamtal i personlig utveckling och kommunikation. Områderna är självkänsla, krisbearbetning, känslomässig utmattning, nedstämdhet, beteendeförändring, ångest, oro, parterapi, egna företagare som vill nå framgång i sitt företagande genom personlig utveckling mm. Jag har även haft en del utbildning i personlig utveckling och kommunikation och gjort uppdrag till Trygghetsrådet och företagshälsovård.

Mina utbildningar är socionom examen (1982) och därefter vidadreutbildningar i olika psykoterapeutiska modeller både som företagare och anställd. Inriktningarna är bla gestaltterapi, familjesystemteori, NLP, KBT, ACT, hypnosterapi, personlig utveckling/kommunikation och den psykodynamiska processen har alltid funnits med.

I anställningsform har jag arbetat inom flera områden: socialtjänst barn- och familj/familjebehandling, skolkurator, kommunal familjerådgivning, behandlingshem, psykiatrin och varit ansvarig för projekt i psykosocial rehabilitering på vårdcentral.